Malév 70 családi nap az Aeroparkban


2016. szeptember 10. 09.00-18.00

Budapest XVIII. kerülete ad otthont a Ferihegyi repülőtérnek, korábban MALÉV-nak és a dolgozók nagytöbbségének. 2016. szeptember 10-én ismét találkozhat ez a remek közösség, és vidám, családias keretek között ünnepelheti a Malév 70-ik születésnapját, egybekötve Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának nagy hagyományokra visszatekintő, Bókay-kertben rendezett Szeptemberi Kóstolójával. A két helyszín között ingyenes nosztalgiabusz ingajárat közlekedik a mellékelt menetrend szerint.

Ez alkalomból a XVIII. kerület lakosai (lakcímkártya felmutatása mellett) jelképes 100 Ft regisztrációs jeggyel tekinthetik meg az Aeropark repülőmúzeumot. A volt Malév dolgozók számára (ahogy a jelenlegi iparági szakemberek számára is) a mindenkor érvényes kedvezmények szerint eleve 100 Ft regisztrációs jeggyel látogatható az Aeropark.

Az Aeropark ezen a napon is mindenki előtt nyitva áll, de a kedvezmények csak a fenti látogatókra vonatkoznak. Érvényes jegyárainkat megtekintheti itt: www.aeropark.hu/jegyaraink

Nyitva tartás: 9-18 óra között.


Programok

Pilótafülkék megtekintése, repülőgép-szimulátor, utaskörök a muzeális repülőtéri Zsiguli/Wartburg autókkal, MALÉV nosztalgia filmek, hideg-meleg ételek, kávézó, ajándékbolt.

Repülőter-látogatás és Li-2 repülés (minden hely megtelt)
A Reptérlátogatás program a XVIII. kerületi lakosoknak és iparági dolgozóknak 20% kedvezménnyel vehető igénybe! Ez a kedvezmény kizárólag a reptérlátogatásra vonatkozik, a Li-2 sétarepülésekre nem vehető igénybe!


Avatások

A Malév 70 rendezvényen 11 órakor Ughy Attila polgármester a Budapest Airport Zrt, az LKK, a Közlekedési Múzeum és a Tomory Helytörténeti Gyűjtemény vezetőivel együtt avatja fel az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, immár Malév-színekben felújított An-2-es repülőgépet, ami a gyerekek játszóhelye lesz, valamint az Il-18-as repülőgép fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást.


Parkolás és transzfer

2 óra parkolás ingyenes, ezt követően 500 Ft/óra.

Az V. ker. Deák tértől, a XVIII. kerületi Bókay-kertből és a Market Centráltól (Vecsés-nyugat) nosztalgia Malév Ikarus csuklós busz szállítja az utasokat díjmentesen, az alábbi menetrend szerint:

Reptérlátogatás.hu Budapest Airport Aeropark Budapest